Back to the agenda

Taller Vivencial: Atrapades entre dues realitats

Friday 10 November 2023
Girona, Spain
by Girona, Spain

Un espectacle vivencial que ens submergeix en les vides de quatre persones que, per raons diverses, s’han vist forçades a abandonar casa seva, emprenent un viatge en cerca de refugi i asil. L’espectacle, amb un espai de debat, està basat en les històries reals que Javier de Isusi recull en el còmic “Asylum”.

Enguany fa 75 anys que l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar i proclamar la Declaració Universal dels Drets Humans. Aquesta declaració va suposar un pas endavant en matèria de defensa i garantia de DDHH. Els estats que havien donat suport a aquesta iniciativa es comprometien a garantir l’exercici en llibertat dels drets civils, polítics, econòmics socials, culturals i de solidaritat i cooperació.

75 anys després, es continuen donant vulneracions als DDHH arreu del món de manera sistemàtica. La opressió, la manipulació i la repressió és vigent.

I milers de persones arreu del món no poden exercir els drets que recull la DUDH amb llibertat i garanties. Malgrat, la situació actual, l’àrea de cooperació de l’Ajuntament de Girona en xarxa amb el teixit social gironí, continuen treballant per la defensa i la promoció dels Drets Humans i juntament amb el Museu d’Història de Girona organitzen aquesta activitat, a l’espai de memòria del refugi antiaeri del jardí de la Infància. L’espectacle comptarà amb un espai de debat.